Acampada de Girona per una Democràcia Horitzontal

L’ateneu ens afegim amb el moviment de “#AcampadaGirona” i ens solidaritzem amb les altres acampades d’arreu del món i les seves assemblees autònomes i independents del polítics professionals.

Els podràs trobar a la plaça de Catalunya de Girona. La seva web és http://acampadagirona.org/

Aquí hi ha la seva primera declaració de principis, fet asambleàrament el 21 de maig , per més de 200 persones (va caldre tres dies i una comissió de síntesi).

Declaració de principis de l’#AcampadaGirona

Som gent diversa, indignada i descontenta amb el sistema polític i socioeconòmic actual, i que patim les desigualtats que genera el capitalisme. Juntes, amb altres movilitzacions d’arreu del món, hem decidit unir-nos i organitzar-nos per lluitar per una vida digna.

Entenem que l’arrel dels nostres problemes és el capitalisme, un sistema que hem ajudat a perpetuar i que va en contra dels nostres interessos i necessitats, precaritzant les nostres vides. Un model que es basa i promou uns valors que no reconeixem com a propis: individualisme, consumisme, competitivitat, segregació. Un sistema econòmic , que ha ocupat i domina l’espai democràtic, subordinant els poders polític i jurídic. Un sistema que es basa en l’explotació de persones i la sobreexplotació de recursos, per mantenir un creixement il·limitat, insostenible ecològicament.

La situació actual de crisi no és casual, és conseqüencia directa del capitalisme. Les retallades que estem patint actualment tenen la intenció de perpetuar el sistema, mentre nosaltres en paguem els plats trencats.

No ens sentim representats pels polítics professionals, als quals hem delegat el nostre poder. Ells estan al servei del sistema econòmic i financer, i el defensen a través de l’abús de poder, sovint mitjançant una gestió corrupta.

La indiferència ens fa ser esclaus d’un sistema que no volem. Creiem que la societat s’ha d’estructurar a través d’uns altres valors: igualtat, llibertat, cooperació, solidaritat i justícia social. Cal un canvi en els hàbits de consum i producció. Volem organitzar-nos horitzontalment i sense jerarquies. Creiem que tothom ha de poder decidir i ens oposem a la divisió entre persones legals i il·legals.

Cal crear estructures populars i autogestionades perquè el poble recuperi el poder de decisió i acció. Apostem i creiem que és possible la superació del capitalisme, construint un sistema socialment just.

Fem una crida a la participació i a l’organització. Ja n’hi ha prou! Juntes plantem cara, prenem la paraula, prenem els carrers!

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en 0. General, 5. Primavera 2011. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s