QUÈ ÉS L’ATENEU

L’Ateneu Llibertari “Mohandas Gandhi” és un espai social autogestionat tant a nivell polític i econòmic, laic, llibertari, anti-racista, anti-feixista. L’espai es troba situat a la “plaça roja” de Salt  amb l’intenció de desenvolupar un projecte de transformació social de Salt i voltants, tractant entre d’altres els valors de la llibertat, la salut i la felicitat, segons els estatuts de l’associació que ampara l’espai “Ateneu”.

L’Ateneu neix amb la voluntat de ser un espai cultural i educatiu per l’aprofundiment de la cultura per la salut, la llibertat, i la felicitat de les persones. El projecte social de l’Ateneu té una branca educativa i una branca cultural dirigides a les persones del nostre entorn més imnediat com a la comunitat libertària dels voltants. Desenvolupem activitats com grups d’estudi, un esplai, biblioteca, servei de llibres, xerrades, tertúlies, videos, tallers,….

Ens auto-anomenem llibertaris per una praxis antiautoritària i independent de cap partit polític, i confessió religiosa. No demanem ni rebem cap tipus de subvenció de cap institució estatal, privada, política, ni religiosa. Considerem l’aurotitarisme, individual, social, econòmic, com institucional, com la principal font de problemes i obstacles tant per la salut física i psicològica,  com per la llibertat i la felicitat.

Ens triat el personatge “padrí” “Mohandas Gandhi” com a persona internacionalment coneguda i reconeguda, per a poder ser reconeguts per les persones de la nostra comunitat (un barri amb prop del 80% de les persones d’origen de més de 80 paisos diferents). Mohandas Gandhi és una figura integradora i anti-discriminatòria, alhora que lluitadora per la seva comunitat per l’alliberació del tirà. No feia distinció de religions ni de races, persona independent, solidària, humil i austera, i lluitadora sense treva per la llibertat, la veritat, i la justícia del ser humà i del seu poble utilitzant accions no-violentes com; la denúncia pública, la no cooperació, la desobediència, i la transgressió de lleis i costums injusts i inmorals promoguts per l’Estat i altres persones i col·lectius opressors. No obstant no estem en contra la violència, quan aquesta és emprada com autodefensa, i com a mal menor davant unes circumstàncies adverses.

A l’Ateneu, com a espai de cultura llibertària, triem l’autogestió; l’independència política i econòmica de l’espai, on les decisions són preses pels seus socis i sòcies, així com la seva financiació. Tot allò que fem és sufragat amb l’esforç organitzatiu i compromís dels propis socis i sòcies segons les seves possibilitats. Com més siguem més farem, i més fàcil i enriquidor serà. Qualsevol persona pot ser sòcia de l’Ateneu, sense límits d’edat, de nacionalitat amb “papers” o sense, i sense cap quota econòmica obligatòria.

Les activitats que duem a terme tenen l’ànim de ser amb vocació educativa i cultural per la transformació social. D’informació, d’intercanvi, de comunicació, de cooperació i ajuda mútua, entre la comunitat de socis i sòcies, entre gent del barri, com entre la resta de la comunitat humana de Salt i rodalies, especialment la més desfavorida i oprimida, la classe obrera.

Si ens vols conèixer o participar en alguna activitat passa’t els dissabtes per la tarda i podrem xerrar amb calma (si els nens/es ens deixen).

salut i anarquia !

Anuncis

2 respostes a QUÈ ÉS L’ATENEU

  1. carles ha dit:

    Les instalacions son una mica penoses i els dissaptes no obrio a les 18h?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s